فوتبال زنان ایران در انتخابی المپیک ۲۰۲۴؛
تیم ملی فوتبال زنان ایران در رقابتهای دور دوم انتخابی المپیک ۲۰۲۴ پاریس از ۴ آبانماه به میدان میرود. در این مسابقات، ۱۲ تیم در ۳ گروه ۴ تیمی با هم به رقابت میپردازند و از هر گروه تیم صدرنشین مستقیماً به دور نهایی صعود میکند و بهترین تیم دوم در میان سه گروه هم راهی دور نهایی خواهد شد. در نهایت ۲ تیم برتر جواز حضور در المپیک ۲۰۲۴ را خواهند گرفت.
تیمهای ملی استرالیا، ژاپن، چین، کرهجنوبی و کرهشمالی به واسطه حضور در رتبههای بالای ردهبندی توانستند بدون انجام بازی به مرحله دوم برسند، ویتنام، تایوان، تایلند، فیلیپین، ازبکستان، هند و ایران هم با شکست رقبا جواز حضور در دور دوم را بهدست آوردهاند.
در مرحله نخست، ایران در گروه B با میانمار، بنگلادش و مالدیو همگروه بود اما قبل از شروع مسابقات، بنگلادش و مالدیو از حضور در این رقابتها انصراف دادند.
به این ترتیب بازیکنان مریم آزمون با تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا به میانمار رفتند و در ازی رفت برابر این تیم با یک گل پیروز شدند و با تساوی ۱ – ۱ در بازی برگشت، به مرحله دوم انتخابی المپیک در قاره آسیا صعود کردند.
رویای صعود به مرحله دوم
مریم آزمون، سرمربی این تیم، معتقد است کسی جدال نابرابر بین ایران و میانمار را ندیده است. او در مراسم بدرقه در حالیکه داشت از بازی مقابل میانمار و صعود به مرحله دوم میگفت، گریه کرد: «هیچکس انتظار صعود نداشت چراکه ما با تیمی بازی داشتیم که خودش میزبان و از لحاظ ردهبندی نیز از ما بالاتر بود. پس از برد یک بر صفر در بازی اول شوکه بودیم زیرا اردوی آماده سازی نداشتیم و بدون بازی دوستانه رفته بودیم. صعود به مرحله دوم برای ما یک رویا بود. بچههای ما خیلی جنگیدند و در یک جنگ نابرابر پیروز شدند.»
خانم آزمون پس از این گفتهها احساساتی شد و اشک ریخت.
حالا ایران در دور دوم این مسابقات در حالی باید با تیمهای استرالیا، فیلیپین و تایوان رقابت کند که این تیم باز هم بدون داشتن اردوهای منظم راهی استرالیا شد. آنها یک اردو در انزلی و یک اردو هم در روسیه برگزار کردند که تنها اردوی خارج از کشور دختران ایران با دیدار تدارکاتی بود، ۶ اردوی دیگر هم در تهران به صورت کوتاه مدت برگزار شد.
در چنین شرایطی مشخص است این تیم برای صعود به دور نهایی انتخابی المپیک کار دشواری در پیش دارد. اما آزمون معتقد است همینکه بازیکنان ایران با تیم چهارم دنیا و فیلیپین که در جام جهانی بوده، بازی میکنند برایشان کافی است.
او میگوید:«الان اصلا به نتیجه فکر نمیکنیم و فقط میخواهیم سه بازی خوب داشته باشیم. با وجود تمام مشکلات میخواهیم بهترین عملکردمان را به نمایش بگذاریم. رفتن به استرالیا برای ما از نظر شخصیتی، رفتاری و بازی یک کلاس درس است. از طرفی بازی در استادیوم بزرگ و پرتماشاگر را ندیدهایم و میخواهیم تجربه کنیم.»
مسئولان تیم ملی دو دیدار تدارکاتی هم با تیمهای ملوان و خاتون در نظر گرفتند، رقبای تمرینی که از اسفند که لیگ برتر زنان به پایان رسیده، هیچ مسابقهای نداشتهاند. تیم ملی فوتبال زنان ایران در واقع به مصاف بازیکنان ذخیره خاتون رفت چراکه ۹ بازیکن این تیم ملیپوش بودند. تیم ملوان هم در حالیکه هنوز تکلیف سرمربیاش مشخص نشده مقابل تیم ملی قرار گرفت.
مطمئنا برای جدال با تیمهای قدرتمند قاره آسیا، رویارویی با این تیمهای لیگ برتری، نمیتواند اتفاق مثبتی باشد. آنهم در شرایطی که تیم ملی استرالیا در ۷ ماه گذشته، ۸ بازی رسمی انجام داده و تیم ملی زنان تایوان در ۳ بازی به میدان رفته و تیم ملی زنان فیلیپین هم ۸ مسابقه رسمی برگزار کرده است.
«این تیم باید به هانگژو اعزام میشد»
شیوا امینی، که هم در فوتبال و هم در فوتسال سابقه حضور در تیم ملی را دارد، معتقد است در ایران هیچ چیزی بهتر نمیشود. او درباره شرایط تیم ملی فوتبال زنان قبل از اعزام به مسابقات به بیبیسی فارسی گفت:«از همان سالهایی که من در ایران بازی میکردم شرایط بد بود، امکاناتی فراهم نمیکردند و ما خودمان باید سعی میکردیم، اسپانسر پیدا کنیم. وقتی من شرایط الان را با زمانی که خودم بازی میکردم مقایسه میکنم به نظرم دهها برابر همه چیز بدتر شده است.»
«نمیتوانم روشن نگاه کنم و بگویم که شرایط تیم ملی زنان قبل از اعزام خوب بوده، اگر کسی هم چنین چیزی بگوید دروغ است و به زنان ورزشکار با این کار ظلم میکند. بنابراین من فکر میکنم شرایط اصلا خوب نیست.»
«هر تیمی باید قبل از اعزام بازیهای تدارکاتی خوبی داشته باشد و ایران هم اگرچه نمیتوانست با تیمهایی در سطح هم گروههایش بازی کند اما حداقل باید با تیمهایی که مقداری بازیشان به حریفان ایران نزدیک بود بازی میکرد نه اینکه با تیمهای داخلی دیدار تدارکاتی داشته باشند.»
«تیم زنان را بهخاطر فشارهای فیفا تشکیل دادهاند»
شیوا امینی که این روزها در ایتالیا مشغول مربیگری است درباره رقبای ایران میگوید:« فکر میکنم ایران در گروه سختی قرار دارد. استرالیا که تیم قوی و معروفی است، هم از لحاظ تکنیکی و هم تاکتیکی از ایران بالاتر بوده، تایوان هم شناخته شده است. فیلیپین به نظرم از دو حریف دیگر کمتر خطرناک است اما باز هم روی کاغذ شرایط بهتری از ایران دارد.»
از نگاه او تیم ملی فوتبال زنان ایران از پایه مشکل دارد و درست حمایت نمیشود:«در واقع این تیم فقط بهخاطر قوانین فیفا شکل گرفته و اگر همین فردا فیفا اعلام کند که اگر کشورها در بخش زنان تیم نداشته باشند برای آقایان مشکلی پیش نمیآید، من میتوانم اطمینان دهم فدراسیون ایران خیلی راحت تیم فوتبال زنان را کنار میگذارد. اگر هم الان این تیم را نگه داشته بخاطر فشارهای فیفاست.»
«من از این بابت خیلی متاسفم چون ایران بازیکنان خیلی خوبی دارد. من اینجا مربیگری میکنم و وقتی سطح بازیکنان این طرف را با ایران مقایسه میکنم به جرات میتوانم بگویم بچههای ایران از لحاظ تکنیکی بالاتر بودند فقط امکانات و آرامش ذهنی نداشتند و همیشه دنبال اسپانسر بودند. استرس منحل شدن تیمها در وسط راه همیشه همراه بازیکنان بود.»
منبع بی بی سی